Pouť na Radhošť 16.7. a výdej potravin

V neděli 16.7. proběhl dlouho očekávaný výlet a pouť ukrajinských rodin. Stejně jako v loňském roce jsme vyjeli autobusy na Pustevny a odtud šli společně na Radhošť. Zde sloužil Otec Bohuslav Novák mši svatou za mír na Ukrajině, padlé a trpící i za všechny, kteří jim pomáhají a podporují je. Nádherným momentem bylo, kdy jsme se všichni chytili za ruce a společně se modlili. Výletu se zúčastnily hlavně maminky s dětmi a rodiny. Mezi nimi např. mladá maminka Vika z Dnipra, žijící nyní v Ostravě, která statečně nesla roční holčičku v nosičce na zádech, vedla další dvě své malé děti a doprovázely ji i dvě její mladší sestry. Celkem se akce zúčastnilo 188 osob. Díky všem, kteří pomohli s organizací, velké díky Statutárnímu městu Ostrava a Městskému obvodu Stará Bělá za podpoření naší akce ve formě úhrady dopravy. Autobusy poskytla za příznivých podmínek firma Depo-bus Čávisov, za což jí patří velký dík.

Po návratu z výletu jsme stejně jako v předcházejících měsících poskytovali na faře ve Staré Bělé materiální pomoc-potraviny a drogerii ukrajinským rodinám. Krabice s potravinami jsme vydali 232 rodinám pro 654 osob. Velké díky těm, kteří pomáhali s organizací, přípravou i svozy potravin. Moc děkujeme našim dlouhodobým podporovatelům – tentokráte potraviny poskytli paní doktorka Sylva Rybníčková a Martina Kosová z Brna, které poslaly opět plné auto velmi kvalitních potravin, Roger Tout 1500 vajec, R. Slavík a jeho přátelé z Oprechtic a Trojanovic, kteří společně koupili 700 vajec, cenné potraviny přivezli MUDr. Zbyněk Vlček, Marie Soukupová, Ladislav Militký, Ondřej Kuchař, Jiří Hruška a Potravinová banka v Ostravě. Potraviny pro nás sbíraly tentokráte farnosti na Opavsku, a to Kravaře/ Kouty (P. Jan Szkandera) a Štěpánkovice (P. Jan Zelenka).  Velké díky všem i těm, kteří posílají finanční dary na podporu naší činnosti.

Další akce proběhne 13.8., kdy proběhne opět na faře od 10 hod výdej potravin potřebným rodinám a pro děti kreativní workshop.

Za farnost Vojtěch Vlček